70cl40% vol.
«HARMONINEN YHDISTELMÄ SANTALIPUUTA, KUIVATTUJA APRIKOOSIA JA SIENTÄ. TÄMÄ HENKEÄ VIEVÄ SHAMPANJA JÄÄ SUUHUN UPEAN PITKÄKSI AJAKSI.»
PATRICE PINET, MAÎTRE DE CHAI
ASSEMBLAGE
Tämä on konjakki, jonka perusteella kaikki muut tämän kategorian konjakit arvioidaan. Luotu vuonna 1910 juhlistamaan suhteitamme Ranskan ensimmäiseen keisariin, Napoleon on yhdistelmä Suurta ja Pientä Champagnea, joka on kypsynyt jopa 20 vuotta, ja se tarjoaa aromeja santelipuusta, kuivatuista aprikooseista ja sienistä.
MAISTAMISMUISTIOT
Tasapainoiset aromit täydelliseen harmoniaan
Rikas aromi konjakki on konjakki, joka kehittää paljon hienostuneisuutta. Maaperä, viinit, tynnyrit ja kypsytysvuodet ovat kaikki tekijöitä, jotka määrittävät kunkin aromin erityispiirteet, ja siksi huolehdimme jokaisessa vaiheessa konjakkiemme valmistusta niiden korostamiseksi. Courvoisier-konjakien laatu on maailmanlaajuisesti tunnustettu ja säännöllisesti palkittu eri kansainvälisissä väkevien juomien kilpailuissa (IWSR, San Francisco Spirits Competition…).
Santalipuu
Tämä rikas ja pehmeä aromi syntyy kosketuksesta puun ja konjakin välillä. Vuosien myötä hyvin selkeä tammen aromi muuttuu paljon monimutkaisemmiksi ja hienovaraisemmiksi.
Kuivattu aprikoosi
Tislauksen aikana sakkojen päällä saadaan vielä enemmän syvyyttä, monimutkaisuutta ja hienoja nuotteja, jotka muistuttavat kuivattujen aprikoosien makeaa aromia.
Sieni
Tämä aromi syntyy täydellisistä kosteista olosuhteista kellareissamme, joissa kaikki korkealaatuiset konjakit kypsyvät.
KUINKA MAISTAA
Kuivana: Tällaisen harmonisen aromien runsauden myötä Courvoisier Napoleon ansaitsee tulla nautittua kuivana, sen monimutkainen loppuvaikutus jää suuhun voimakkaasti.
On tapana ajatella, että konjakki tulisi nauttia pallolasista, mutta sen aromien rikkauden arvostamiseksi suosittelemme tulppaanilasia. Sen muoto mahdollistaa aromien kehittymisen täydellisesti ja hallitsemaan alkoholia. Kokeile näitä kahta lasityyppiä, ero on huomattava.
Yhdistäminen ruokien kanssa: Courvoisier Napoleonin aromit ja tuoksut yhdistyvät täydellisesti voimakkaan makuisten juustojen, kuten parmesanin, tai kevyempien juustojen, kuten Beaufortin tai Gruyère-juuston, kanssa.
PALKINNOT
KAKSOIS KULTAMEDALJI
San Francisco International Wine Competition
2007
HOPEAMEDALJI
International Wine and Spirit Competition
2006